Referat: Södra Sandby IF - Hjärsås/Värestorps IF

Stjärnsmäll i kvaljakten: ”Fortfarande chansen”
FOTBOLL, DIVISION 4 ÖSTRA
Södra Sandby IF–Hjärsås/Värestorps IF 5–0 (3–0)
Målen: 1–0 Oskar Svensson (5), 2–0 Carl Jönsson (34), 3–0 Carl Jönsson (43), 4–0 Hannes Gustafsson (60), 5–0 Alexander Hyllander, straff (88).
Hjärsås/Värestorp åkte på en riktig stjärnsmäll mot Södra Sandby.
En tidig utvisning och hemska 0–5 var en ordentlig missräkning i kvaljakten.
– Vi har fortfarande chansen om vi vinner båda matcherna som är kvar, säger spelande tränaren Urim Ahmeti.
FOTBOLL/KRISTIANSTAD. Gärsnäs fick bara oavgjort mot Staffanstorp och Dalby förlorade mot VMA.
Det var med andra ord upplagt för Hjärsås/Värestorp att ta ett tydligt grepp om tredjeplatsen – som kan ge en kvalchans till division 3.
Men söndagseftermiddagen på Södra Sandby IP blev allt annat än kul för Hjärsås/Värestorp.
Hemmalaget prickade in 1–0 i femte minuten och när Fati Rexha drog på sig ett direktrött kort (redan efter 35 minuter) efter 2–0-målet var uppförsbacken rejäl och Södra Sandby kunde så småningom rycka iväg till en stabil 3–0-ledning i halvtid.
– Vi var ute och cyklade. I andra halvlek kom vi in i det bättre, men det var fortfarande tufft med en man mindre, säger Urim Ahmeti.
Trots 0–5-smällen finns fortfarande tredjeplatsen inom räckhåll för Hjärsås/Värestorp.
Gärsnäs (som har Osby hemma i nästa match) har 16 poäng, Dalby (möter Janstorp borta) och Hjärsås/Värestorp jagar bakom med sina 14 poäng.
– Det krävs att vi vinner båda matcherna som är kvar, men vi tar en match i taget, säger Urim Ahmeti.
Närmast väntar Staffanstorp hemma på söndag. Hjärsås/Värestorp avslutar borta mot tabelljumbon Osby och i slutomgången, den 4 oktober, möts även Dalby och Gärsnäs.